1.gang

Første gang du kommer til neurofeedback, vil du gennemgå en QIK-test, der fortæller hvor og hvordan der skal arbejdes med neurofeedback.
En typisk session vil forløbe over ca. ½ time, hvor du vil få elektroder, der måler hjernebølgerne, sat på hovedet med gel. Dette er ikke forbundet med smerte og der bliver ikke tilført nogen strøm til hjernen.
Metoden er fuldstændig uden indgreb.
Moderne computer teknologi tillader så feedback på forskellige kanaler samtidig. Der bliver vist et diagram over dine hjernebølger på skærmen og jeg vil følge hvordan hjernen reagerer. Du vil kun skulle koncentrere dig om hvad du der på din skærm, eks. Et kompliceret videospil, der yder feedback på forskellig vis med musik eller en bamse der vibrerer, men kun hvis hjernen gør det rigtige. Dette er ikke nogen præstations træning, for hjernen alene ved hvad der er korrekt gennem koncentration.
Du kan lære næsten alt relateret til hjernens funktion, forudsat at der er en tilbagemelding, der angår det, der er beregnet til det, som opnås. Du ville ikke være i stande til at lære at cykle, hvis ikke du var i stand til at fornemme en skrå stilling. Det er de funktioner i vores krop og sind, som vi ikke kan føle direkte og ej heller have en bevidst indflydelse på. De styres automatisk.
Såfremt en sådan funktion ikke længere virker korrekt eller måske mislykkedes helt, er det simpelthen umuligt at træne på grund af manglende målretning. Det er her neurofeedback kommer ind i billedet. Det tydeliggør det umiddelbare mål af inddrivelsen gennem feedback.